Lista mea de bloguri

vineri, 22 aprilie 2011

Cum sa faceti un masaj la spate

Asigurarea unui masaj pentru reducerea stresului este un cadou excelent intr-o era cu 14 ore de munca si stres repetitiv. Printre beneficiile masajului se numara relaxarea, controlul stresului, echilibrul, un nivel de alerta si confort emotional mai ridicat, circulatie imbunatatita si un sistem de eliminare a toxinelor mult mai bine pus la punct.
 Pasi  
  1. Cereti persoanei ce primeste masajul sa stea pe burta, pe o suprafata ferma, comoda, cum ar fi podeaua sau un pat ferm. Asigurati-va ca acoperiti tot spatele fara a fi nevoit sa va intindeti.
  2. Stati in picioare sau ingenuncheati langa ea. Puneti o mana pe partea inferioara a spatelui si o mana intre omoplati, deasupra inimii.
  3. Incalziti spatele prin aplicarea de presiune cu ajutorul degetelor de ambele parti ale coloanei, simultan. Incepeti din partea de jos si duceti usor degetele pana in zona gatului. Asta va ajuta si la relaxare.
  4. Folositi o miscare delicata pentru a aplica ulei de masaj. Intr-o miscare lunga, duceti palmele pe oricare parte a sirei pana la pelvis; departati catre margini, dupa care urcati catre umeri. Mentineti contactul cu spatele. Duceti mainile pe spate usor pentru a incepe cu o zona noua.
  5. Continuati in sus pe ambele parti ale gatului pana ajungeti la baza capului.
  6. Incepeti de la coloana si duceti mainile in directii opuse, catre marginile spatelui, incepand din partea de jos si lucrand catre umeri.
  7. Masati zonele musculare din partea de sus a umerilor, partea centrala si fesele pentru a detensiona muschii.
  8. Folositi degetele mari sau celelalte degete pentru a aplica presiune in zonele ce par tari sau incordate, deseori numite noduri.
  9. Miscati mainile in sens invers acelor de ceasornic frecand cu ajutorul degetelor de-a lungul muschilor ce sunt aproape de coloana si in jurul omoplatilor.
  10. Rotiti bratele usor, cate unul, pentru a dezmorti incheieturile si pentru a imbunatati circulatia sangelui.
 Sfaturi  
  • Printre beneficiile masajului se numara si relaxarea, atentie crescuta, o circulatie mai buna si o eliminare a toxinelor mai buna.
  • Uleiul de masaj este de obicei folosit pentru a diminua frecarea dintre maini si piele impiedicand astfel tragerea de par. Cu cat folositi mai putin ulei cu atat frecarea si presiune sunt mai mari.
  • Folositi miscarile delicate pe tot parcursul masajului ca o miscare de legatura pentru a va muta dintr-o zona in alta, pentru a calma o zona sau pentru a face trecerea la alta miscare.
  • Folositi miscari lente pentru a calma si netezi si miscari rapide pentru a obtine un efect stimulant.
 Atentie  
  • Nu puneti presiune directa asupra coloanei.
  • Evitati zonele cu piele ranita, cu basici sau zone ce pot fi infectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu